Back to All Events

Les Guitares Magiques

Les Guitares Magiques is een Belgisch trio van doorwinterde muzikanten. Ze brengen vroege jazz, blues en wereldmuziek uit het interbellum. Verwacht Hawaiiaanse steelgitaren, bloedmooie en spannende melodieën, maar ook typische swing en Zuid-Amerikaanse walsjes en tango’s.

"The music evokes the hippest branch of the original style that emerged from Hawaii." - Stacy Phillips

Oorspronkelijk wilden Raf en Gijs een boek samenstellen met gitaartranscripties van Sol Hoopii, King Benny Nawahi, Sam Ku West en Gino Bordin, om er maar een paar te noemen. Al snel bleek de verleiding om de muziek te spelen groter dan de plannen om een dergelijk boek uit te brengen. Met Mathias op contrabas begon het trio overal te spelen in het Belgische circuit, van huiskamers tot kleine podia van clubs, van culturele centra tot festivals. Memorabel waren de samenwerking met Guido Belcanto en Jan De Smet, en vrij recent met het Amerikaanse ukulelewonder Del Rey. Een cd moest ervan komen en het is een pareltje! Les Guitares Magiques trok een week in de studio om een uiteenlopend repertoire live op te nemen. Het resultaat? Meer dan 45 minuten muzikaliteit, virtuositeit en puur spelplezier.

Raf Timmermans: National steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, slack key, ukulele

Gijs Hollebosch: Hawaiian steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, ukulele, tiple

Mathias Moors: contrabas 

http://www.lesguitaresmagiques.com

https://www.youtube.com/channel/UCOr0_bbC5MmeZx8zKP4-drQ/featured

Earlier Event: October 27
workshop zang
Later Event: November 10
Rode Duivels versus Mexico