novonov.jpg
Filtering by: Optreden
Pistache Invites - Tom Kets
Nov
8
9:00 PM21:00

Pistache Invites - Tom Kets

De Delvers is een Nederlandstalig Nachtorkest (uit België)

Korte, hoekige New wave en postpunknummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren ’80 zonder nostalgisch te klinken.

Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.

Eind dec. 2018/begin 2019 brachten De Delvers een eerste mini-album uit in eigen beheer dat in de alternatieve muziekpers zeer lovend werd onthaald met als hoogtepunt alternatief album van de week op de Nederlandse radiozender Indie xl.  Het album krijgt in september 2019 ook een vinyl release  en wordt voorgesteld  op de grootste eendaagse platenbeurs van Europa in Zwolle. Met hun stevige en doorleefde muziek bouwen De Delvers ook verder aan een uitstekende live reputatie. Hun gesmaakte doortocht op de jongste Genste feesten is hier het beste bewijs van.

View Event →
TMGS (The Moe Greene Specials)
Nov
22
9:00 PM21:00

TMGS (The Moe Greene Specials)

TMGS started almost 2 decades ago as a 100% instrumental surf and spaghetti western band, with it's full name being: "The Moe Greene Specials".
The twang guitars and trumpet sound are still there but the music has evolved over the years to a more melodic pop/rock with definite alt. country influences.

Over time some of the original musicians left, other members joined and since the beginnning of 2008 the band came to it's final cast. Ever since TMGS has officially become the band's name, also to emphasize their subtle break with the past.

TMGS is:
Kristof Janssens (acoust. & electr. guitar, vocals)
Peter Lodiers (electr. guitar, vocals)
Dirk Van Rosendaal (drums, percussion, vocals)
Yves Seyns (keyboards, organ, vocals).
Jeroen Vervloet (electr. bass, vocals)
Bart Raats (trumpet)
Brent Cuveele (cornet)

View Event →
EMY
Dec
20
9:30 PM21:30

EMY

EMY werd derde op Humo’s Rock Rally vorig jaar en won de publieksprijs.

Dat was toen nog solo, alleen met haar gitaar.
Ondertussen verzamelde ze een band rond haar en is ze klaar voor the next level.
Zo klinkt ze nu: live opname voor HUMO: https://www.humo.be/muziek/399357/emy-doet-het-met-band-naar-mijn-solosongs-zou-ik-zelf-misschien-niet-eens-luisteren
EMY (als band) speelde vorige maand een geweldige show in een uitverkocht Roma als support voor Kokoroko.
Voor fans van: Lianna LaHavas, The Internet, Tracy Chapman, Erykah Badu
Grote plannen met haar, te beginnen een single in het najaar.

Emy Kaboré. Toen ze verleden jaar als derde in de Rock Rally eindigde was Emy nog een singersongwriter die het alleen maar met haar gitaar moest zien te doen. Het leverde een resem prachtige luisterliedjes op, maar een stem als die van Emy verdient meer. Een band bijvoorbeeld. Op Emy’s stem na kun je de nieuwe inslag van deze jonge vrouw met niets van vroeger vergelijken. Een wandelpad doorheen hedendaagse funk en soul met weerhaakjes.

3de plaats Humo's Rock rally 2018

--HUMO-- " En ineens, als bij toverslag, stond er een doorgewinterde artieste die zelfs met een publiek vol Hells Angels geen vrees aan te jagen viel. Composities en stem deden aan Tracy Chapman denken, en ook al waren haar drie songs inwisselbaar, er zat geen enkele tussen die het weggooien waard was."

"Emy weet op haar 18de meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen, en heeft liedjes die zeker nog voor vooruitgang vatbaar zijn, maar nu al zoveel diepgang vertonen dat ze aan een vastomlijnde structuur nauwelijks boodschap hebben."

--Dansende beren--

"Geef Emy nog een band en Vlaanderen heeft er zijn eigen Amy Winehouse bij, laten we hopen dat ons exemplaar wat langer in ons midden blijft."

--DaMusic-- "De wijze waarop de achttienjarige Emy Kabore met die verlegen soulstem melodieus rond de gitaarlijntjes kronkelt, maakt haar nu al de Lianne LaHavas van Vlaanderen."

View Event →

Pistache Invites - Samowar
Oct
18
9:00 PM21:00

Pistache Invites - Samowar

Samowar is het soloproject van Leen Diependaele: Rock Rally Finaliste 2014 - Marcel Vanthilt - FroeFroe - HetPaleis - ... Een prachtdame met een breekbare stem helemaal alleen op het podium. Omringd door loopstations, effectpedalen, kabels en micro's waarmee ze live dansbare ritmes en knallende beats uit de boksen doet galmen. Deze minimale aanpak resulteert in een reeks fragiele nummers die worden beschreven als: vervormd, gemuteerd, ogenschijnlijk lief en knuffelig, maar oh zo meedogenloos. Samowar volgt duidelijk haar eigen experimentele pad in het elektropop-landschap en flirt met elementen van techno en de avant-garde, waardoor je een zoete puinhoop krijgt!

View Event →
Spellbreakers
Oct
4
9:00 PM21:00

Spellbreakers


about

SpellbreakersAntwerp, Belgium

Follow

Spellbreakers are on a mission, as they willfully reach back to playing and recording in the ways of old.
Recording the rhythm section live, straight to tape, executing mixes on the fly through old analog equipment.
The Antwerp based band presents you with a personal take on roots reggae, with respect to the foundation styles and a passing nod to 70’s and 80’s UK reggae

Kingston Echo - guitar, spacey dub, producer
Philip "Blackfinger" Paquet- bass
Juli Jupter- lead vocals, rhythm guitar, small percussion
Militant Mila - bongos, melodica, backing vocals, small percussion
Jasper Fisherman - keys
Missing Link- drums, vocals

View Event →
The Pink Syrups
Sep
13
9:00 PM21:00

The Pink Syrups

Stevige maar zeer fijne 60's-pop.
The Pink Syrups is de nieuwste band rond Niels Borrey, de Antwerpenaar met Dendermondse roots die in 2007 debuteerde als Max Rouen en daar onmiddellijk 4 sterren van Humo en andere kenners voor kreeg.
Later stond hij met MEAN op Pukkelpop en mochten ze o.a. openen voor Thurston Moore.
In de novonov brengen Niels en vrienden met The Pink Syrups stevige maar zeer fijne sixties pop...
Het eerste optreden van het nieuwe seizoen in de novonov!

https://www.youtube.com/watch?v=Oo-ee1EYc68
https://www.facebook.com/The-Pink-Syrups-595622960591816/

View Event →
The Antler King
Jun
21
9:00 PM21:00

The Antler King

‘Ten For a Bird’ werd laaiend enthousiast onthaald in de pers. Mark Coenen van Humo gaf het album vijf sterren, met volgende motivatie: 

‘The Antler King is het geesteskind van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Sinds 2011 werken ze gestaag aan een pad van catchy indiepop met prachtige vocale harmonieën en kruimels psychedelica.’
Ik citeer hier graag het persbericht omdat het nagels met koppen slaat. Er is geen woord van gelogen. Ten for a Birdis een mooi, mijmerend, herfstig, meezingbaar, melancholiek, ontroerend, fijn plaatje. Alsook soms bijtend, dissonant en kierewiet. Zoals de door de spooky gitaren van Link Wray ft. The Cramps geïnspireerde instant classic ‘Orange Monkey’. Meer sferen dan er manen rond Jupiter circelen, maar vooral altijd goeie songs. Die worden eerst uitgekleed tot op hun vel en vervolgens weer opgetut en versierd met avontuurlijke arrangementen en ritmes, zoemende stemmetjes en rare gitaren. Waar vele groepen tegen een derde album creatief platrijden schakelt dit koningskoppel een versnelling hoger.
Hun YouTube kanaal telt 136 abonnees. Een schande

View Event →
pistache invites - Roy Aernouts
Jun
7
8:30 PM20:30

pistache invites - Roy Aernouts

Nadat Roy Aernouts ergens aan het einde van het vorige decennium het Leids Cabaretfestival won, toerde hij bij onze noorderburen rond met zijn avondvullende voorstellingen “alles altijd en overal” en “de parabel van het probleem”. Na deze laatste voorstelling hing de muzikale surrealist, zoals ze hem in Nederland graag noemen, zijn gitaar aan de haak en maakte tijd voor andere zaken. Hij werd een aantal keer vader, maakte oa. met Herwig Ilegems de fictiereeks “Clinch” voor Canvas (waarin hij ook te zien was als acteur aan de zijde van oa. Wim Helsen), speelde mee in tal van theatervoorstellingen en vormde samen met Bert Haelvoet opnieuw het duo “Bert of Roy” waarmee hij ook het komende seizoen nog te zien zal zijn in menig theater met de voorstelling van zijn hand “Sketch 2”.

Wat Roy bij 'Pistache invites' zal doen is nog een mysterie.
Vast staat dat hij eindelijk zijn gitaar weer van de haak zal halen om het publiek te verrassen met tal van nieuwe en oude liedjes.
Herkenbaar, ontroerend en bij wijle humoristisch. Kortom: een beetje zoals het leven zelf!

View Event →
Meltheads
May
31
10:00 AM10:00

Meltheads

4 nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen, ze houden van bier, eitjes en feesten. Ze spelen een mix van garage, punk en surf.

Zelf weigeren ze het gerucht te ontkennen dat ieder bandlid deel was van een gek Sovjet Unie experiment waarbij ze de hersenen inspoten met een overdosis ADHD.Met jong gitaartalent Yunas De Proost uit Hoboken in de gelederen!

Dansende Beren

"Disco klonk nog nooit zo ruig als bij het debuut van Meltheads.

https://youtu.be/7saPTCMm2v8

https://youtu.be/QS5YK1Dzawl

View Event →
Pistache invites - Katleen Scheir
May
17
9:00 PM21:00

Pistache invites - Katleen Scheir


Op ‘Border Guards’, het debuutalbum van Katleen Scheir, hoor je sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell en Alela Diane. Border Guards bevat een selectie uiterst persoonlijke, emotionele en eerlijke songs waarmee Katleen Scheir ook live haar publiek keer op keer weet te ontroeren. 

Katleen stelt het album  dat in december 2018 verscheen vanavond aan je voor, begeleid door haar vaste band: Martine de Kok op piano en accordeon,  Lotte De Blieck  op bas en Hans Dockx op percussie en drums.

Katleen Scheir sloeg na haar studies Jazzzang aan het conservatorium van Antwerpen al snel meer de folk- en rootsrichting in. Je kan haar kennen als zangeres bij onder meer The Golden Glows, waarmee ze momenteel artist in residence is in de AB. Verder speelde Katleen Scheir samen met onder meer bluesgrootheden Guy Davis en Fabrizio Poggi (beiden waren vorig jaar genomineerd voor een Grammy) en wijlen Hugo Spencer, voormalig bassist van Ferre Grignard. 

https://www.facebook.com/katleenscheirband/

https://www.salmonbookings.be/katleenscheir

View Event →
Camp Rebecca
Apr
26
9:00 PM21:00

Camp Rebecca

Oprecht, intens, spannend en in your face met een indrukwekkende oerkracht! Dat vat het al meteen goed samen. De muzikanten hebben een zeer diverse muzikale achtergrond, van Vermin Twins tot Brussels Jazz Orchestra, en vinden elkaar in hun voorliefde voor alternatieve rockmuziek uit de nineties. Die kruisbestuiving zorgt voor een heel eigen sound die ook live stevig overeind blijft staan.
Anno 2018 staan ze dan ook scherper dan ooit en klinken ze sexy, groovy en bomvol energie. INXS meets QOTSA @ The Upside Down.

In het voorjaar van 2019 verschijnt de nieuwe EP Sideline Days,

View Event →
 BINTI
Mar
22
9:00 PM21:00

BINTI

BINTI: zes zingende zussen uit het Gentse. Ze delen niet alleen hetzelfde nest, maar ook dezelfde passie & talent voor muziek.
Klassiekers, eigen nummers, covers van oude reggae nummers, over barbershop naar blues: BINTI voedde zichzelf op en verlegde haar eigen grenzen. Van straatoptredens tot de grote podia en samenwerkingen met o.a. Absynthe Minded & Flip Kowlier...
https://www.facebook.com/binti.music/
https://www.youtube.com/channel/UCYizd0ZLauN69TkYD58a71A
https://www.bintimusic.be/

View Event →
Pistache Invites - Pepieyaya
Feb
1
9:00 PM21:00

Pistache Invites - Pepieyaya

Pieter-Jan de Wyngaert ken je misschien als acteur, of van nederpopgroep De Duiven. Onder de naam PEPIEYAYA bracht hij in september zijn debuutalbum ‘Ik ben alleen’ uit, een lekker verbaal georiënteerd plaatje met tien popsongsnoepjes. Steengoede teksten in een dampend bad van synths en beats.

Pieter-Jan De Wyngaert: keytar, vocals
Leen Diependaele: vocals, loopstation, keys
Jago Moons: keys

View Event →
Roosbeef (solo)
Jan
18
9:00 PM21:00

Roosbeef (solo)

Roos speelt, zingt en leest eigen werk.

Roos Rebergen bestaat met haar band Roosbeef meer dan tien jaar. In de tussentijd heeft ze o.a. ook de band Tjing Tjing opgericht. In 2016 kwam haar eerste dichtbundel 'Ik ben al 11 jaar geen zestien meer'' uit. Toen is ze voor de liefde naar Amerika vertrokken en heeft ze zich teruggetrokken op het platteland in Kentucky. Met een kind en wat liedjes rijker is ze na twee lange zomers weer terug.

Op dit moment werkt Roosbeef aan een nieuwe album. In de novonov brengt ze solo oud en nieuw materiaal...

https://www.facebook.com/Roosbeef/
https://www.youtube.com/watch?v=YIfWgoy7LiQ

View Event →
Mooneye
Dec
21
9:00 PM21:00

Mooneye

MOONEYE is Michiel Libberecht (24).
Twee jaar intensief optreden als Mickey Doyle gaf hem de nodige ervaring en présence. Als 'Artist In Residence' van Wilde Westen/De Kreun (Kortrijk) achtte hij de tijd
rijp een versnelling hoger te schakelen: een full band, een nieuwe naam en een eerste EP!


'Thinking About Leaving' vond vrijwel direct zijn weg naar de vermaarde Spotify-playlist 'Fresh Finds',
en werd opgepikt door de Gentse stadszender Urgent.fm in 'high rotation'.
Met single 'This Thing' gaat het nog harder: na passages bij 'Zender' (Stubru) en 'We Will Rock You' (Classic 21), nam Radio 1 eind april de song op in hun B-rotatie.
En ook in Nederland rolde het eerste balletje: de bekende radio-DJ Annemieke Schollaardt (3FM, Radio 2) verkoos half mei 'This Thing' als 'A-plaat van de week' waardoor de song drie dagen lang elke dag op NPO Radio 2 kwam.

Ook live gaat het Mooneye voor de wind: van de bijna 400 aanwezigen op hun gewéldige release-show in De Kreun, via opgemerkte passages in oa Trefpunt (Gent) en JH Comma (Brugge), naar gesmaakte supports van upcoming
acts als Jawhar (La Petite Fabriek, Doornik) en Fenne Lily (Nest/Democrazy, Gent): die laatste was trouwens
laaiend over haar voorprogramma en noemde Mooneye 'misschien wel de beste support van haar tournee'.

En het moet nog allemaal beginnen...
Een nieuwe, felle ster fonkelt aan het firmament van de Belgische muziek.

View Event →
God Save The Kinks
Nov
23
9:00 PM21:00

God Save The Kinks

“God Save The Kinks” is de naam van een gloednieuwe tribute band. Bekend van klassiekers als “Lola”, “You Really Got Me”, en “Sunny Afternoon” blijft de muziek van The Kinks tot de dag van vandaag harten veroveren. Gezien de groep zelf al langer dan 20 jaar niet meer op een podium stond, neemt God Save The Kinks graag de taak op zich nieuw leven te blazen in dit ronduit fantastische repertoire. 
Met Dave Schroyen op drums (Evil Superstars, Millionaire), Marco Z op bas (“I’m a Bird”) en Frank De Roeck en Marco Cirone als respectievelijk Ray en Dave Davies op gitaar en zang, nemen ze het publiek mee op een opwindende sixties en seventiestrip. Langsheen hun vroege dansbare R&B-songs (“So Mystifying”, “Ev’rybody’s Gonna Be Happy”), voorbij de baanbrekende vuile garagerockhits (“Till The End of the Day”, “All Day and All of the Night”), hun archetypische Britpopsongs avant la lettre (“Dandy”, “A Well Respected Man”, “Waterloo Sunset”) komen we uit bij nummers waarmee andere artiesten populair werden (“This Strange Effect” / Dave Berry, “I Go To Sleep” en “Stop Your Sobbing” / Pretenders en “David Watts” / The Jam). Meezingers als “Days”, “Death of a Clown” of “Dedicated Follower of Fashion” en culthits als “Strangers”, “This Time Tomorrow” en “Who Will Be The Next In Line” zullen u uiteraard ook niet gespaard blijven. 
Over de muziek van The Kinks valt na een optreden nog uren door te praten aan de toog!

View Event →
And They Spoke in Anthems
Nov
16
9:00 PM21:00

And They Spoke in Anthems

5 jaar na het unaniem bejubelde ‘June’ (De Standaard: 'De beste Belgische plaat van het moment' **** / 4 singles op Radio 1) heeft And They Spoke in Anthems eindelijk een opvolger klaar: 'Money Time'. De wereld waarover hij zijn licht laat schijnen, verandert nu eenmaal sneller dan dat frontman Arne Leurentop kan schrijven. En wat hij schrijft komt ongeveer hierop neer: de wereld is om zeep, maar laat ons allemaal doen alsof er nog hoop is.

In producer Jan Chantrain (ook fine-tuner bij onder andere Douglas Firs’ Hinges of Luck, Ertebrekers’ Otel en The Antler King's Ten for a Bird) vond hij de ideale man om Money Time te kneden tot wat het nu is: een sprankelend, (mee)slepend plaatje dat soms groovet, en soms opzettelijk niet, met teksten die ertoe doen, openbloeiende refreinen en meer sferen dan er manen rond Jupiter zijn.

Live krijgt Leurentop ditmaal gezelschap van Maarten Flamand (The Antler King / Elefant) en Jan Dhaene (Ansatz der Machine).

View Event →
Pistache Invites - The Bonnie Blues
Oct
5
8:30 PM20:30

Pistache Invites - The Bonnie Blues

Vrijdag 5 oktober: Pistache Invites - The Bonnie Blues

Pistache staat het podium af aan de 3 straffe dames van 'The Bonnie Blues'.
The Bonnie Blues is, zoals ze het zelf omschrijven, een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een cabaret in de Louisiaanse bayou. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, pakkend maar vol kwinkslagen.
Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox tot twist, van bolero tot barbershop ragtimes. Pistache trekt zijn dansschoenen alvast aan!!
Het facebook event: https://www.facebook.com/events/1936284929769968/
Vrijdag 5 oktober, 20u30 (gratis)

View Event →
Pascal Deweze
Sep
21
9:00 PM21:00

Pascal Deweze

Pascal Deweze is (the driver/part of):
- Metal Molly, Surgery for Zebra, Mitsoobishy Jacson, Chitlin' Fooks, Shadowgraphc City, Sukilove, Broken Glass Heroes en een hoop "radio-hits".
- Producer van Bed Rugs, The Van Jets, Tubelight, The Germans en Creature with the Atom Brain.
- Speelde mee bij: Alex Chilton, Bettie Serveert
- Brengt hommage aan Claude François en de Beatles (White Album!)
- "Cult of Yes"

En brengt dit alles samen in een avond vol vocals, gitaren, keyboards en synths in de novonov.
The man , the plan, Pascal !!!

Het Facebook event: https://www.facebook.com/events/243118396374063
https://nl.wikipedia.org/wiki/Pascal_Deweze

Vrijdag 21 september, 21u (gratis)

View Event →
Pistache Invites - Mathijs Scheepers en Tim Clement
Sep
7
8:30 PM20:30

Pistache Invites - Mathijs Scheepers en Tim Clement


TRY OUT - Sue Me Modderfokker

Vrijdag 7 september: Deuren 20u00 - Start voorstelling 20u30
De eerste Pistache Invites is er een met woord en muziek. Mathijs Scheepers -  gekend van oa. Kinderen Van Dewindt, Salamander, Clan … - kruipt dit keer solo op de planken. Eind september gaat hij in premiere met zijn stuk ‘Sue Me Modderfokker’, samen met muzikant Tim Clement
Nog meer info: http://www.skagen.be/nl/voorstellingen/sue-me-modderfokker


View Event →
Pistache invites - Tenorin
Jun
8
8:30 PM20:30

Pistache invites - Tenorin

Tenorin is waanzin. 

In zijn nagelnieuwe project laat Joachim Gys wereldmuziek, de Nederlandse taal en electronica met elkaar versmelten. 

Een confrontatie die een grootstedelijk universum creëert waarin vele werelden samenkomen.
Tenorin verbindt en verrast. 

Verwacht je aan Afrikaanse vibes en beats uit de Balkan. Songs gesmeed met riffs, zang, samples en solo’s.

Joachim Gys (zang, accordeon, beats, samples, …) en Florian De Schepper (gitaar).

View Event →
Pistache invites - Johan Petit (voorlees-try-out)
May
4
8:30 PM20:30

Pistache invites - Johan Petit (voorlees-try-out)

Johan maakt voorstellingen onder de vlag van het MartHa!tentatief, een Antwerps toneelgezelschap dat al jaar en dag rond stedelijke thema’s werkt, met toegankelijke en vaak feestelijke voorstellingen als eindresultaat. 

Johan Petit zal deze avond gebruiken als ‘voorleestryout’. Hij zal stukken van zijn voorstelling aan het intelligente en kritische NOVONOV-publiek voorleggen.

U wordt als het ware mee een deel van de komende voorstelling, mee deel van de productie!

 

View Event →
Pistache Invites - Fiona Brown
Apr
20
8:30 PM20:30

Pistache Invites - Fiona Brown

Singer-songwriter, woonachtig in België maar van Schotse Origine, Fiona Brown is geïnspireerd door roots, rock en soulmuziek. 

 

Fiona Brown lanceerde onlangs haar eerste single 'Wisdom’.

Haar debuut EP 'Demons’,een samenwerking met Staf Verbeeck (BRNS, Selah Sue, dEUS ...), volgde kort daarna op 5 december 2016.

De songs op Demons zijn soms dromerig, soms duister, maar ook doordrenkt naar de zoektocht voor vrijheid; artistieke vrijheid om iets van scratch tot finish te creëren.

Fiona Brown:

"Eindelijk ben ik de muziek aan het schrijven en het produceren die ik altijd al heb willen maken. "

"Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen EP te maken. Een EP waarop ik zou spelen en alles zelf creëer. 

Het proces van het omzetten van een idee en een paar teksten naar volledig gearrangeerde nummers was erg uitdagend, maar ik heb het gehaald.  En ik ben er ontzettend blij mee."

Eind 2017 starte Fiona een samenwerking met Neil Fraser (Tindersticks). Deze samenwerking zorgde ervoor dat ze meer diepte in de nummers konden leggen. Staf, Neil en Fiona werken op dit eigenste moment ook aan een nieuw album. Wij kijken er alvast naar uit!

Website: http://www.fiona-brown.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/fi0nabr0wn 

You tube: https://www.youtube.com/watch?v=CsY64OMB7Ew

View Event →
In een Discotheek
Apr
6
9:30 PM21:30

In een Discotheek

Het eigenzinnige In Een Discotheek brengt nummers over de Belgische infrastructuur en over hoe de stabiele emulsie ‘mayonaise' soms nog onze enige bindende factor lijkt te zijn. De interstedelijke groep ontmoette elkaar in en rond om de discotheken van de Benelux en is sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden door hun gedeelde liefde voor de ‘Electrosmart’ Of zoals frontvrouw Maya Mertens het verwoordt: “Hoe melancholischer de teksten, hoe bruter de deunen” Eerder speelde In Een Discotheek op podia in en rondom Antwerpen, tourden ze als supportact mee met Het Zesde Metaal en speelden ze op het Brussels Jazz Weekend. Onlangs wonnen ze de TAZ Jong Muziek prijs en de Nekka-wedstrijd. De rauwe teksten van Maya Mertens schommelen - in een constante poging de tijdsgeest van nu te vangen - tussen het zwelgen in weemoed en een energieke lofzang aan imperfectie. In Een Discotheek laat je tranen bulderen. Casper Van De Velde (drums), Gode Kempen (synths), Maya Mertens (vocal), Paulien Rondou (vocal), Viktor De Greef (synths & bas) 

https://www.youtube.com/watch?v=a8rtDTr8S9Q

View Event →
Pistache invites - Paris Texas
Mar
9
8:30 PM20:30

Pistache invites - Paris Texas

Paris Texas is de 5 koppige band rond songsmid Gerrit Hüppertz. 

De inspiratie voor de gebalde nummers vond hij in de vele roadtrips door het Zuiden van de USA. 

Hij wordt bijgestaan door doorwinterde muzikanten die hun sporen eerder verdienden in de akoestische muziek: Dave CROCKAERTS op gitaar (MAZLOV), 

Dirk PEERAER op Dobro (RAWHIDE), Jan MICHIELSEN op mandoline (FOUR WHEEL DRIVE, BLUE MAXX) en Maarten MICHIELSEN (contrabas, YOU RASKAL YOU).

 

https://www.facebook.com/paristexastheband/

View Event →
Few Bits
Feb
16
8:30 PM20:30

Few Bits

Few Bits maakt muziek die geworteld is in de alternatieve gitaar-pop van de nineties.  Het is de band rond Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het strafste uit de Belgische pop -en rockwereld. Few Bits staat voor dromerige indiepop met psychedelische invloeden en wordt ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen. 

Few Bits speelde al op Pukkelpop & SXSW én ging op tour met grootheden als The War On Drugs & The Lemonheads (UK&IRE)

 

https://www.youtube.com/watch? v=t0oBb7cfjTU

https://www.youtube.com/watch? v=ecEKRHccwbU&list= RDecEKRHccwbU&t=41

View Event →
JTOTHEC
Jan
12
8:30 PM20:30

JTOTHEC

 

JTOTHEC (spreek uit : Jay to the Cee) is Jonas Casier. Met zijn homestudio vol vintage gear, een funky mind, een kamerbrede glimlach en een berg talent is hij -samen met zijn fantastische band- klaar jou en de rest vande wereld van zijn geweldige Power Funk te laten genieten!

De scratch skills van de jonge turntablist JtotheC blijven tijdens jamsessies niet onopgemerkt. Al snel voegt hij zich bij DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband, met wie hij op o.a. Roskilde (DK), Electric Picnic (IRL), Lowlands (NL) en Jazz Middelheim (B) optreedt. In die periode leert hij artiesten als Stijn, Laurent Blondiau, Mo&Grazz, Bart Maris, Jeff Neve, AKA Moon e.v.a. kennen. Ook wordt hij uitgenodigd te featuren op werk van artiesten als
Kid Sublime (NL) , Billy Palmier.

In 2010 brengt JtotheC zijn eerste single (‘Nono’) uit op het Brusselse On-Point label. In de volgende jaren spelen JtotheC & The Bad Mothas, met ondertussen Peter Lesage op keys, een hele reeks concerten, festivals (o.a. Deep In The Woods, Polé Polé, Bruksellive) en supports (o.a. Selah Sue, Aloe Blacc) en maken daarmee veel indruk op publiek én vakmensen.

Naast samenwerkingen met Brussels Philharmonic Orchestra - op Interieur Design Biennale en in Flagey (met o.a. Témé Tan) - en een soundtrack voor een solo theaterstuk van Arnaud Rogard, releaset hij in 2013, onder de naam The Essence, een gesmaakte EP met DJ SNS (vandaag de partner- in-crime van Brihang). Met Brihang zelf neemt hij in 2016 in zijn homestudio in Kuurne de track ‘Ik Wil Alles Behalve’ op, en werkt hij samen met o.a. hiphopband Ntrek en opnieuw Kid Sublime.

Ondertussen werkt JtotheC aan zijn eigen nummers en neemt hij in de GreenHouse Studio in Beaumont zijn debuutalbum (release februari 2018, Mayway Records) op. Met Peter Lesage (Moiano, Gabriel Rios, Flip Kowlier, Ertebrekers), Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en DJ SNS (Brihang) wordt ook een exquise liveband samengesteld.

De eerste single ‘You Gotta Believe In You’ wordt gereleaset op 20 oktober en heeft alles om ether en concertzalen in vuur en vlam te zetten!

De band, het album, de single... JtotheC, de Belgische Jamie Lidell, is klaar met zijn aanstekelijke en bezielde Power Funk België en everything beyond te verrassen en in te palmen !

 

  View Event →
  Chris & Charlie
  Dec
  22
  8:00 PM20:00

  Chris & Charlie

  CHRIS & CHARLIE is de nieuwe band rond Christiane en Charlotte Adigéry. Moeder en dochter vinden zich samen in hun liefde voor de Jamaican Soul, of Rocksteady, het antwoord uit Kingston op de Close Harmony en Rhythm & Blues die kwam overwaaien uit Amerika midden jaren 60.
  Met een schatkamer aan prachtsongs, het vocaal talent en charisma van de twee frontvrouwen, en de ijzersterke begeleiding van leden van Whodads en Internationals, kan het speelplezier niets anders dan van het podium druipen.

  View Event →
  The Toasters
  Dec
  10
  8:00 PM20:00

  The Toasters

  Deze doorgewinterde artiesten mogen zich met trots de langst bestaande Amerikaanse ska band noemen. In 1981 gevormd in de Lower East Side van New York en uitgegroeid tot een band die 14 albums heeft uitgebracht en ruim 2400 optredens over de hele wereld achter de rug heeft.

  Dit optreden wordt u aangeboden door onze getalenteerde overburen van Kamiel.  Voor meer informatie en (gratis)ticketreservatie stuur rechtstreeks een mailtje naar info@kamiel.mobi

  View Event →