Back to All Events

EMY


EMY werd derde op Humo’s Rock Rally vorig jaar en won de publieksprijs.

Dat was toen nog solo, alleen met haar gitaar.
Ondertussen verzamelde ze een band rond haar en is ze klaar voor the next level.
Zo klinkt ze nu: live opname voor HUMO: https://www.humo.be/muziek/399357/emy-doet-het-met-band-naar-mijn-solosongs-zou-ik-zelf-misschien-niet-eens-luisteren
EMY (als band) speelde vorige maand een geweldige show in een uitverkocht Roma als support voor Kokoroko.
Voor fans van: Lianna LaHavas, The Internet, Tracy Chapman, Erykah Badu
Grote plannen met haar, te beginnen een single in het najaar.

Emy Kaboré. Toen ze verleden jaar als derde in de Rock Rally eindigde was Emy nog een singersongwriter die het alleen maar met haar gitaar moest zien te doen. Het leverde een resem prachtige luisterliedjes op, maar een stem als die van Emy verdient meer. Een band bijvoorbeeld. Op Emy’s stem na kun je de nieuwe inslag van deze jonge vrouw met niets van vroeger vergelijken. Een wandelpad doorheen hedendaagse funk en soul met weerhaakjes.

3de plaats Humo's Rock rally 2018

--HUMO-- " En ineens, als bij toverslag, stond er een doorgewinterde artieste die zelfs met een publiek vol Hells Angels geen vrees aan te jagen viel. Composities en stem deden aan Tracy Chapman denken, en ook al waren haar drie songs inwisselbaar, er zat geen enkele tussen die het weggooien waard was."

"Emy weet op haar 18de meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen, en heeft liedjes die zeker nog voor vooruitgang vatbaar zijn, maar nu al zoveel diepgang vertonen dat ze aan een vastomlijnde structuur nauwelijks boodschap hebben."

--Dansende beren--

"Geef Emy nog een band en Vlaanderen heeft er zijn eigen Amy Winehouse bij, laten we hopen dat ons exemplaar wat langer in ons midden blijft."

--DaMusic-- "De wijze waarop de achttienjarige Emy Kabore met die verlegen soulstem melodieus rond de gitaarlijntjes kronkelt, maakt haar nu al de Lianne LaHavas van Vlaanderen."

Earlier Event: December 19
workshop haarband breien