novonov.jpg
Filtering by: fridaynight
Pistache Invites - Tom Kets
Nov
8
9:00 PM21:00

Pistache Invites - Tom Kets

De Delvers is een Nederlandstalig Nachtorkest (uit België)

Korte, hoekige New wave en postpunknummers in het Nederlands badend in echo’s van de jaren ’80 zonder nostalgisch te klinken.

Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.

Eind dec. 2018/begin 2019 brachten De Delvers een eerste mini-album uit in eigen beheer dat in de alternatieve muziekpers zeer lovend werd onthaald met als hoogtepunt alternatief album van de week op de Nederlandse radiozender Indie xl.  Het album krijgt in september 2019 ook een vinyl release  en wordt voorgesteld  op de grootste eendaagse platenbeurs van Europa in Zwolle. Met hun stevige en doorleefde muziek bouwen De Delvers ook verder aan een uitstekende live reputatie. Hun gesmaakte doortocht op de jongste Genste feesten is hier het beste bewijs van.

View Event →
TMGS (The Moe Greene Specials)
Nov
22
9:00 PM21:00

TMGS (The Moe Greene Specials)

TMGS started almost 2 decades ago as a 100% instrumental surf and spaghetti western band, with it's full name being: "The Moe Greene Specials".
The twang guitars and trumpet sound are still there but the music has evolved over the years to a more melodic pop/rock with definite alt. country influences.

Over time some of the original musicians left, other members joined and since the beginnning of 2008 the band came to it's final cast. Ever since TMGS has officially become the band's name, also to emphasize their subtle break with the past.

TMGS is:
Kristof Janssens (acoust. & electr. guitar, vocals)
Peter Lodiers (electr. guitar, vocals)
Dirk Van Rosendaal (drums, percussion, vocals)
Yves Seyns (keyboards, organ, vocals).
Jeroen Vervloet (electr. bass, vocals)
Bart Raats (trumpet)
Brent Cuveele (cornet)

View Event →
EMY
Dec
20
9:30 PM21:30

EMY

EMY werd derde op Humo’s Rock Rally vorig jaar en won de publieksprijs.

Dat was toen nog solo, alleen met haar gitaar.
Ondertussen verzamelde ze een band rond haar en is ze klaar voor the next level.
Zo klinkt ze nu: live opname voor HUMO: https://www.humo.be/muziek/399357/emy-doet-het-met-band-naar-mijn-solosongs-zou-ik-zelf-misschien-niet-eens-luisteren
EMY (als band) speelde vorige maand een geweldige show in een uitverkocht Roma als support voor Kokoroko.
Voor fans van: Lianna LaHavas, The Internet, Tracy Chapman, Erykah Badu
Grote plannen met haar, te beginnen een single in het najaar.

Emy Kaboré. Toen ze verleden jaar als derde in de Rock Rally eindigde was Emy nog een singersongwriter die het alleen maar met haar gitaar moest zien te doen. Het leverde een resem prachtige luisterliedjes op, maar een stem als die van Emy verdient meer. Een band bijvoorbeeld. Op Emy’s stem na kun je de nieuwe inslag van deze jonge vrouw met niets van vroeger vergelijken. Een wandelpad doorheen hedendaagse funk en soul met weerhaakjes.

3de plaats Humo's Rock rally 2018

--HUMO-- " En ineens, als bij toverslag, stond er een doorgewinterde artieste die zelfs met een publiek vol Hells Angels geen vrees aan te jagen viel. Composities en stem deden aan Tracy Chapman denken, en ook al waren haar drie songs inwisselbaar, er zat geen enkele tussen die het weggooien waard was."

"Emy weet op haar 18de meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen, en heeft liedjes die zeker nog voor vooruitgang vatbaar zijn, maar nu al zoveel diepgang vertonen dat ze aan een vastomlijnde structuur nauwelijks boodschap hebben."

--Dansende beren--

"Geef Emy nog een band en Vlaanderen heeft er zijn eigen Amy Winehouse bij, laten we hopen dat ons exemplaar wat langer in ons midden blijft."

--DaMusic-- "De wijze waarop de achttienjarige Emy Kabore met die verlegen soulstem melodieus rond de gitaarlijntjes kronkelt, maakt haar nu al de Lianne LaHavas van Vlaanderen."

View Event →

Pistache Invites - Samowar
Oct
18
9:00 PM21:00

Pistache Invites - Samowar

Samowar is het soloproject van Leen Diependaele: Rock Rally Finaliste 2014 - Marcel Vanthilt - FroeFroe - HetPaleis - ... Een prachtdame met een breekbare stem helemaal alleen op het podium. Omringd door loopstations, effectpedalen, kabels en micro's waarmee ze live dansbare ritmes en knallende beats uit de boksen doet galmen. Deze minimale aanpak resulteert in een reeks fragiele nummers die worden beschreven als: vervormd, gemuteerd, ogenschijnlijk lief en knuffelig, maar oh zo meedogenloos. Samowar volgt duidelijk haar eigen experimentele pad in het elektropop-landschap en flirt met elementen van techno en de avant-garde, waardoor je een zoete puinhoop krijgt!

View Event →
Spellbreakers
Oct
4
9:00 PM21:00

Spellbreakers


about

SpellbreakersAntwerp, Belgium

Follow

Spellbreakers are on a mission, as they willfully reach back to playing and recording in the ways of old.
Recording the rhythm section live, straight to tape, executing mixes on the fly through old analog equipment.
The Antwerp based band presents you with a personal take on roots reggae, with respect to the foundation styles and a passing nod to 70’s and 80’s UK reggae

Kingston Echo - guitar, spacey dub, producer
Philip "Blackfinger" Paquet- bass
Juli Jupter- lead vocals, rhythm guitar, small percussion
Militant Mila - bongos, melodica, backing vocals, small percussion
Jasper Fisherman - keys
Missing Link- drums, vocals

View Event →
The Pink Syrups
Sep
13
9:00 PM21:00

The Pink Syrups

Stevige maar zeer fijne 60's-pop.
The Pink Syrups is de nieuwste band rond Niels Borrey, de Antwerpenaar met Dendermondse roots die in 2007 debuteerde als Max Rouen en daar onmiddellijk 4 sterren van Humo en andere kenners voor kreeg.
Later stond hij met MEAN op Pukkelpop en mochten ze o.a. openen voor Thurston Moore.
In de novonov brengen Niels en vrienden met The Pink Syrups stevige maar zeer fijne sixties pop...
Het eerste optreden van het nieuwe seizoen in de novonov!

https://www.youtube.com/watch?v=Oo-ee1EYc68
https://www.facebook.com/The-Pink-Syrups-595622960591816/

View Event →
Onderwijsterras
Sep
6
9:00 PM21:00

Onderwijsterras

Dag onderwijsprofessional,

We nodigen jou graag uit, samen met andere mensen met een hart voor onderwijs, op het 'Onderwijsterras Antwerpen'.
De ‘onderwijsterrassen’ van Mysterie van Onderwijs** gaan jaarlijks door op de eerste vrijdag van september. Een onderwijsterras is een after-school-drink waar we in de stralende zon (of gietende regen) babbelen over het onderwijs. Wat geeft ons goesting, waar doen we het voor, waar worden we warm van. Het zijn hoopvolle waarderende ontmoetingen met gelijkgezinden. Dit jaar gaan er op 6 september onderwijsterrassen door in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Herk-de-stad, Lanaken, Leuven, Mechelen, ...

Wanneer: vrijdag 6 september – vanaf 21u

Waar: NOVONOV Antwerpse Steenweg 61 Hoboken

Praktisch:
- Inschrijven is niet nodig.
- NOVONOV bereik je makkelijk met fiets (of velo-fiets), tram 4 (stopt voor de deur), bus 1 en 13, trein (station Hoboken-Polder). Parkeren kan gratis in de buurt na wat zoeken naar een parkeerplaats.

View Event →
lezing 'Leef je missie in volle overgave'
Sep
6
7:00 PM19:00

lezing 'Leef je missie in volle overgave'

Onderwijsmensen, maar ook iedereen die zin heeft, welkom op de interactieve lezing door Sophia Govaerts ‘Leven in volle overgave’ op vrijdag 6 september 19-21u in Novonov te Hoboken (deuren open vanaf 18u45)
Vooraf aanmelden via fb of email (Patricia.Proot@gmail.com) is noodzakelijk.
Bijdrage (ter plaatse te betalen): €15. Wie die avond Sophia’s boek graag koopt, betaalt €30 in totaal.

View Event →
The Antler King
Jun
21
9:00 PM21:00

The Antler King

‘Ten For a Bird’ werd laaiend enthousiast onthaald in de pers. Mark Coenen van Humo gaf het album vijf sterren, met volgende motivatie: 

‘The Antler King is het geesteskind van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Sinds 2011 werken ze gestaag aan een pad van catchy indiepop met prachtige vocale harmonieën en kruimels psychedelica.’
Ik citeer hier graag het persbericht omdat het nagels met koppen slaat. Er is geen woord van gelogen. Ten for a Birdis een mooi, mijmerend, herfstig, meezingbaar, melancholiek, ontroerend, fijn plaatje. Alsook soms bijtend, dissonant en kierewiet. Zoals de door de spooky gitaren van Link Wray ft. The Cramps geïnspireerde instant classic ‘Orange Monkey’. Meer sferen dan er manen rond Jupiter circelen, maar vooral altijd goeie songs. Die worden eerst uitgekleed tot op hun vel en vervolgens weer opgetut en versierd met avontuurlijke arrangementen en ritmes, zoemende stemmetjes en rare gitaren. Waar vele groepen tegen een derde album creatief platrijden schakelt dit koningskoppel een versnelling hoger.
Hun YouTube kanaal telt 136 abonnees. Een schande

View Event →
pistache invites - Roy Aernouts
Jun
7
8:30 PM20:30

pistache invites - Roy Aernouts

Nadat Roy Aernouts ergens aan het einde van het vorige decennium het Leids Cabaretfestival won, toerde hij bij onze noorderburen rond met zijn avondvullende voorstellingen “alles altijd en overal” en “de parabel van het probleem”. Na deze laatste voorstelling hing de muzikale surrealist, zoals ze hem in Nederland graag noemen, zijn gitaar aan de haak en maakte tijd voor andere zaken. Hij werd een aantal keer vader, maakte oa. met Herwig Ilegems de fictiereeks “Clinch” voor Canvas (waarin hij ook te zien was als acteur aan de zijde van oa. Wim Helsen), speelde mee in tal van theatervoorstellingen en vormde samen met Bert Haelvoet opnieuw het duo “Bert of Roy” waarmee hij ook het komende seizoen nog te zien zal zijn in menig theater met de voorstelling van zijn hand “Sketch 2”.

Wat Roy bij 'Pistache invites' zal doen is nog een mysterie.
Vast staat dat hij eindelijk zijn gitaar weer van de haak zal halen om het publiek te verrassen met tal van nieuwe en oude liedjes.
Herkenbaar, ontroerend en bij wijle humoristisch. Kortom: een beetje zoals het leven zelf!

View Event →
Meltheads
May
31
10:00 AM10:00

Meltheads

4 nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen, ze houden van bier, eitjes en feesten. Ze spelen een mix van garage, punk en surf.

Zelf weigeren ze het gerucht te ontkennen dat ieder bandlid deel was van een gek Sovjet Unie experiment waarbij ze de hersenen inspoten met een overdosis ADHD.Met jong gitaartalent Yunas De Proost uit Hoboken in de gelederen!

Dansende Beren

"Disco klonk nog nooit zo ruig als bij het debuut van Meltheads.

https://youtu.be/7saPTCMm2v8

https://youtu.be/QS5YK1Dzawl

View Event →
Pistache invites - Katleen Scheir
May
17
9:00 PM21:00

Pistache invites - Katleen Scheir


Op ‘Border Guards’, het debuutalbum van Katleen Scheir, hoor je sterke folky tekstnummers in de traditie van Joni Mitchell en Alela Diane. Border Guards bevat een selectie uiterst persoonlijke, emotionele en eerlijke songs waarmee Katleen Scheir ook live haar publiek keer op keer weet te ontroeren. 

Katleen stelt het album  dat in december 2018 verscheen vanavond aan je voor, begeleid door haar vaste band: Martine de Kok op piano en accordeon,  Lotte De Blieck  op bas en Hans Dockx op percussie en drums.

Katleen Scheir sloeg na haar studies Jazzzang aan het conservatorium van Antwerpen al snel meer de folk- en rootsrichting in. Je kan haar kennen als zangeres bij onder meer The Golden Glows, waarmee ze momenteel artist in residence is in de AB. Verder speelde Katleen Scheir samen met onder meer bluesgrootheden Guy Davis en Fabrizio Poggi (beiden waren vorig jaar genomineerd voor een Grammy) en wijlen Hugo Spencer, voormalig bassist van Ferre Grignard. 

https://www.facebook.com/katleenscheirband/

https://www.salmonbookings.be/katleenscheir

View Event →
comedy met Tom Melotte en Joost van Hyfte
May
3
8:00 PM20:00

comedy met Tom Melotte en Joost van Hyfte

Tom Melotte

Is het theater, stand-up comedy of cabaret dat hij brengt? Lachen is het sowieso!

Tom heeft absoluut geen problemen. En al zeker geen frustraties. Met zijn ukele wil hij het publiek hiervan overtuigen. Na een mislukte poging om rockmuzikant te worden (niet dat hij dat zelf erg vond) begon Tom eind 2016 met comedy. Hij behaalde een ontgoochelende 3de plaats in de Belgisch-Limburgse comedywedstrijd “Comedymania” (maar dat speelt al lang niet meer in zijn hoofd).

19 april 2019 wint hij de finale van Cabarette-ketet, het cabaretfestival van de Westelijke Mijnstree

Het horecaverleden van Joost Van Hyfte blijft een onuitputtelijke bron van humor.
De immer enthousiaste humorist heeft z’n eigen genre op de kaart gezet: culinaire comedy.

Hij serveert je comedy waarbij het water je in de mond zal lopen en laat zich graag leiden door het publiek: ‘Ik heb een menukaart in mijn kop zitten, zoek in het begin van de avond welk ‘vlees’ ik in de kuip heb en pas mijn set aan terwijl ik bezig ben.”

View Event →
Camp Rebecca
Apr
26
9:00 PM21:00

Camp Rebecca

Oprecht, intens, spannend en in your face met een indrukwekkende oerkracht! Dat vat het al meteen goed samen. De muzikanten hebben een zeer diverse muzikale achtergrond, van Vermin Twins tot Brussels Jazz Orchestra, en vinden elkaar in hun voorliefde voor alternatieve rockmuziek uit de nineties. Die kruisbestuiving zorgt voor een heel eigen sound die ook live stevig overeind blijft staan.
Anno 2018 staan ze dan ook scherper dan ooit en klinken ze sexy, groovy en bomvol energie. INXS meets QOTSA @ The Upside Down.

In het voorjaar van 2019 verschijnt de nieuwe EP Sideline Days,

View Event →
comedy: open Mic
Apr
19
8:00 PM20:00

comedy: open Mic

Een avond waarop je een waaier aan comedians te zien krijgt, voor elk wat wils.

4 korte sets, een mc die alles aan elkaar praat en de laatste speelt een langere set.

Wie? Mc: Silas Simons

Korte sets: Sergej Loupouchanski, Kenneth Festjens, Lene Mene Mini Mo en Rik van Geel

Einde: Kevin Van den Eynde

View Event →
comedy
Mar
29
8:00 PM20:00

comedy

Met veel plezier verwelkomen we jullie op alweer onze 3e comedy avond i

Deze keer hebben we Lieven Van Praet en Jasper Posson op bezoek.

Lieven wie?

Lieven komt graag het voorprogramma verzorgen van Jasper, kom hem zelf maar ontdekken!

Jasper is de winnaar van de Lunatic Comedy Award 2017 en de nieuwe rijzende ster in comedy land. Hij speelde in het voorprogramma voor o.a. Bas Birker en Steven Mahieu. Deze vrolijke Antwerpenaar lacht met alles en iedereen; verzuurde politici, ongelukkige dolfijnen en Antwerpenaren die zichzelf te serieus nemen.

View Event →
  BINTI
Mar
22
9:00 PM21:00

BINTI

BINTI: zes zingende zussen uit het Gentse. Ze delen niet alleen hetzelfde nest, maar ook dezelfde passie & talent voor muziek.
Klassiekers, eigen nummers, covers van oude reggae nummers, over barbershop naar blues: BINTI voedde zichzelf op en verlegde haar eigen grenzen. Van straatoptredens tot de grote podia en samenwerkingen met o.a. Absynthe Minded & Flip Kowlier...
https://www.facebook.com/binti.music/
https://www.youtube.com/channel/UCYizd0ZLauN69TkYD58a71A
https://www.bintimusic.be/

View Event →