Back to All Events

Pistache invites - The Sunday Bell Ringers

“We’ve never felt so reborn”, klinkt het op de comebacksingle van Sunday Bell Ringers.Met ‘Traveling Companion’ wandelt de groep rond Joeri Cnapelinckx een nieuw tijdperk binnen. 

 

Joeri Cnapelinckx is geen zittend gat. Wanneer de componist niet van theaterzaal naar theaterzaal pendelt, bedenkt hij muziek voor nieuwe voorstellingen. Na vijf jaar stilte acht hij de tijd rijp om zijn groep Sunday Bell Ringers nieuw leven in te blazen, met ‘Traveling Companion’ als eerste single. “Mijn focus was door de jaren heen verlegd door de vele theateropdrachten. Maar ik vond het tijd om terug te keren met Sunday Bell Ringers.”

 

In 2011 debuteerde Cnapelinckx (ook in Tommigun en De Anale Fase) onder de naam Sunday Bell Ringers. Hij dealde in stompende indie uit de school van Arcade Fire, daar waar tweede langspeler SBR uit 2014 als een album van The Prodigy in het lichaam van Tomàn was. Met de vooruitgestuurde single ‘Traveling Companion’ maakt de groep opnieuw een u-bocht. “We keren terug naar het geluid dat de groep het best ligt”, zegt Cnapelinckx. “Er liggen nog veel oude nummers in de schuif die we maar al te graag willen spelen.” 

 

Joeri Cnapelinckx schreef de nieuwe muziek van Sunday Bell Ringers tussen verschillende theatervoorstellingen door. Hij maakte de muziek bij ‘Troja’ voor het Burgtheater in Wenen. Voor het Gentse kinderkunstencentrum Kopergietery werkte hij aan de successhows ‘De koningin is verdwenen’ en ‘Karandasj’, waarmee de Brusselaar ook in het buitenland toerde. Hij componeerde ook muziek voor theaterproducties van Ketnet-ster Kaatje en scoorde met zijn soundtrack bij drie video-installaties van het Nederlandse theatergezelschap Schippers en Van Gucht.

 

Na jaren vol theater vond Cnapelinckx dus tijd om zijn oude liefde op te zoeken. In het najaar van 2019 brengt Sunday Bell Ringers een nieuwe ep uit. 

Earlier Event: April 3
workshop: juweeltje maken
Later Event: April 7
zondagbrunch Koffie & Korneel