Back to All Events

Tiny Legs Tim // geannuleerd

In 2017 bracht de Gentse bluesman Tiny Legs Tim maar liefst twee platen uit: in februari het fel bejubelde stripped-down akoestische album ‘Melodium Rag’ en daarna verscheen ‘Live At Sint-Jacobs’; een ferme live plaat van de band in bloedvorm tijdens de Gentse Feesten van 2016. Tim is on a roll en intussen ligt een nieuw album klaar dat in 2019 op de wereld werd losgelaten.

Op zijn vijfde studio-album Elsewhere Bound trekt Tiny Legs Tim alle registers open. Waar voorganger ‘Melodium Rag’ nog baadde in akoestische eenvoud, kiest hij nu resoluut voor een vlezige productie met een uitgebreide bezetting. Stomende blazers en zwoele percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonkpiano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. Elsewhere Bound is niet door één label te vatten, maar dompelt je onder in een dampende smeltkroes van blues, soul, rumba, americana, Neil Young, Louisiana Swamp en Woodstock rhythm-and-blues. Live spatten de nummers van het podium – kan ook moeilijk anders, met zo’n bende klassemuzikanten. Het belooft een feestelijke, broeierige avond te worden.

“Bluesmuzikanten zijn er met hopen, maar het is maar weinigen gegeven om de blues op zo'n eigen, geloofwaardige en authentieke manier te brengen als Tiny Legs Tim.” (Radio 1)

meer info:

https://www.facebook.com/tinylegstim/

www.tinylegstim.com